Uivervlucht London Melbourne

We gaan met de Uiver, een DC2, (of een DC3 van het MAAM museum, of de modernere versie van Manfred Jahn met het prachtige panel van Jan Visser) vliegen en vertrekken vanaf Amsterdam om via London naar Mildenhall te gaan.

Aangezien er in die tijd nog geen VOR/DME bakens waren (pas in 1960 als standaard erkend) zullen we zoveel mogelijk NDB’s gebruiken. Deze bakens waren in die tijd wel (ruim) voorhanden. En natuurlijk vliegen we VFR.

Het idee kwam voort uit het boek van Floris Wouterlood, “Beroemde vluchten met Flight Simulator”. En hij had dit idee weer van de FSFan Voorschoten (www.fsfan.nl), die dit hadden gemaakt aan de hand van de originele Uivervlucht.

Ook ik heb er weer een variant op gemaakt. Dit omdat we in een andere tijd en wereld vliegen met ook de aangepaste bijzonderheden en mogelijkheden van FSX en PREPAR3D. Om de wereld te verfraaien gebruik ik FTX Global BASE Pack, FTX Global VECTOR, FTX Global openLC Europe, FTX Global Trees HD, FTX Global EU Airport Pack en de ORBX Libraries. Alles binnen de FTX Central zodat alles gemakkelijk geupdate kan worden.

Ook gebruik ik de laatste updates van de site Herve Sors’ NAVDATA.

En als navigatie-kaarten gebruik ik de Lido-charts van Navigraph en SimPlates (voor de VFR kaarten en kleinere vliegvelden die niet door Navigraph ondersteund worden).

Hopelijk dat jullie als virtuele piloot dit leuk vinden. Laat een reactie achter via het contactformulier.

Omdat de wereld niet overal even aantrekkelijk is om te vliegen, zal ik enkele afwijkende routes inbouwen en de etappes verdelen in kortere trajecten. Dat is als vlieger iets aantrekkelijker en je bent meer bezig. Zeker op trajecten waar maar weinig scenery is gesitueerd. Ik heb getracht om de trajecten tussen de 60 en 90 minuten te houden. Dat lijkt mij lang genoeg. En indien een etappe korter is dan 90 minuten laat ik deze uit een stuk bestaan.

Zijn er nog vragen, ook deze zijn te stellen via mijn email adres via het Contactformulier. Ook opmerkingen en eventuele suggesties zijn ook welkom.

De gehele route vliegen we op of beneden de 3500 feet AGL of een hoogte die voor een bepaald gebied is voorgeschreven of opgedragen door de ATC. En de minimum hoogte boven een stad of dicht bevolkt gebied is 1500 feet. Natuurlijk spreekt het voor zich dat je bepaalde hoogtes moet aanhouden in bergachtig gebied. Dan zie je nog wel iets van de scenery maar je moet voortdurend alert blijven. Bereid je wel iedere keer goed voor. Blijf vooruit denken en niet achter het vliegtuig aan denken. Dan kom je nooit in de problemen.

Als je op IVAO vliegt, vermeld dan bij de bijzonderheden UIVERFLIGHT en eventueel de etappe of traject dat je vliegt. Meldt je wel bij een ATC als je in gecontroleerd gebied bent. En gebruik de sqauwk 7000 of een andere sqauwk opgegeven door de ATC op IVAO.

Omdat via IVAO real weather gevlogen wordt is de baan van start en landing nog niet bekend.

Gebruik de vliegkaarten van IVAO of een andere uitgever. Ook de VFR kaarten. Op EHAM vertrekken via de V(Vicktor) departure. Deze gaat naar het zuidoosten richting Hilversum, zie (VFR) vliegkaarten en de aanwijzingen in de route beschrijving.