SOORTEN FLIGHTSIMULATOR

De meest gebruikte Flightsimulatoren zijn:

  1. FSX SE van STEAM
  2. X-Plane
  3. PREPAR3D
  4. Microsoft Flight Simulator

HULPPROGRAMMA’S

Op dit moment zijn er veel programma’s. Regelmatig komt een nieuwe uitgave uit en dat kan kostbaar zijn. Daarom zijn we blij met het programma Little Navmap dat goed is en bovendien gratis. Ideaal om VFR routes te programmeren, maar ook voor IFR routes te maken.

Een mooie site om IFR flightplans te maken is simBrief. Je kunt er echt lijkende flightplannen mee maken. Deze zien er professioneel uit. En ook dit prograama is gratis. Wel een account aanmaken.

En voor eenvoudig vliegplannen kun je gebruik maken van deze Flight Planner.

SCENERY (ONDERGROND OF LANDSCHAP)

Wil je een mooie ondergrond of landschap (Scenery), kijk dan eens naar de site van ORBX. Schitterende Scenery maar er hangt wel een stevig prijskaartje aan. Ook vliegvelden kun je implementeren in het landschap. Ze lijken net echt en er lopen vaak mannetjes rond en je ziet ook voertuigen en assistentiewagens rondrijden. Maakt alles heel erg levendig.

VLIEGTUIGEN

Een van de mooiste vliegtuigen uit de geschiedenis is de DC-3, oftewel de Dakota. Het is een van de meest spraakmakende vliegtuigen uit de geschiedenis. Als verassing is deze ook gratis en het panel (dashboard) wordt door een Nederlander gemaakt. Om te downloaden klik op Douglas Aircraft Company. De militaire versie is de C-47.

Een ander bekend en beroemd vliegtuig is de Boeing 737 NG. Neem een kijkje op de site van PMDG en zie de mogelijkheden van wat er mogelijk is. Elk knopje of schakelaar werkt zoals in een echt vliegtuig. Ook de FMC moet worden geprogrammeerd. Een geweldig vliegtuig met een geweldig prijskaartje.

En natuurlijk is er een tegenhanger die niet veel onderdoet, de Airbus 320 van Aerosoft. Ook een compleet vliegtuig.