VLIEGDAGEN

Een keer per maand komen we als Flightsimclub bij elkaar voor een vliegdag. Dit houdt in dat een van de leden een vluchtplan maakt dat bestaat uit een visuele vlucht (VFR vlucht genaamd) en een vlucht die via airways gaat (IFR, Instrument Flight Rules). Dit vluchtplan wordt conform de bestaande regels in de luchtvaart gevlogen. D.w.z. dat het vluchtplan na goedkeuring van grouncontrol in de boordcomputer gezet wordt. Uiteindelijk is het de Airtraffic Controller die goedkeuring geeft om de vlucht te starten. Een van de leden neemt de rol van ATC-er op zich. Er wordt gecommuniceerd via een intern netwerk.

INLOOP

Onze eerstvolgende inloop is op zaterdag 21 september. Welkom vanaf 13:00 uur. Iedereen is vrij om te komen kijken en/of informatie in te winnen over onze hobby. Ook hardware problemen kunnen we oplossen.

LESAVOND / LESSEN

Een keer in de maand is er een lesavond waar diverse onderwerpen behandeld worden. Deze onderwerpen worden door de leden aangedragen. Bijvoorbeeld:

  • Instructies Boeing 737
  • Uitleg over vliegkaarten
  • Procedures die je onderweg moet hanteren
  • Navigatie
  • Etc.

Verder bestaat er de mogelijkheid voor nieuwe leden om individuele lessen te volgen waarbij in korte periode geleerd wordt om vliegvaardigheden te ontwikkelen zodat je mee kunt vliegen op de maandelijkse vliegdagen.

ZWETSAVOND

Een keer per maand komen we bij elkaar tijdens een zwetsavond. De zwetsavond heeft een hoog sociaal karakter, waarbij naast het genot van een drankje alle onderwerpen, die bij de aanwezigen spelen, besproken kunnen worden.

BIJZONDERHEDEN

Ook geven we de “Stichting Hoogvliegers” en de “SKY KIDS” de mogelijkheid om een beroep op ons te doen. Deze evementen worden een keer per jaar speciaal voor ernstig zieke kinderen georganiseerd op vliegveld Eindhoven en Budel. Tijdens deze dag kunnen ze vliegen met alle soorten vliegtuigen en zich uitleven op de Flightsim modules die wij als Touch & Go bemannen. De kinderen, die hier aan deelnemen proberen we een onvergetelijk dagje te bezorgen, samen met veel andere vrijwilligers van deze stichtingen.

En een keer per jaar staan we op de beurs Tech & Play Kids Festival, georganiseerd door de Bibliotheek Eindhoven, waar we tussen de 4000 en 5000 kinderen vermaken.

INFORMATIEVE SITES

Om te zien wat je nodig hebt of tools om mee te vliegen kun je naar de tab-blad: INFORMATIE.

ALGEMEEN

Verder onderhouden we contacten met andere Flightsimulator-clubs, zowel HCC gerelateerde en andere flightsimclubs. Een lijstje staat op het tab-blad “EXTRA SITES”.

CONTACTFORMULIER

Via het Contactformulier kun je een mailtje sturen. Deze staat op de pagina EMAIL.